Görev ve Sorumluluklarımız


Müdür
  1. Üniversitenin tam zamanlı çalışan öğretim elemanları arasından iki yıl süreyle Rektör tarafından görevlendirilir.
  2. Çalışmaların düzenli bir şekilde yürütülmesinden, gözetim ve denetiminden ve gerekli önlemlerin alınmasından Rektöre karşı sorumludur.
  3. Bursa Teknik Üniversitesi Üniversite-Sanayi İşbirliği Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi’ni temsil eder.
  4. Yönetim Kuruluna ve Danışma Kuruluna başkanlık eder.
  5. Yönetim Kurulunu ve Danışma Kurulunu toplantıya davet eder, bu kurulların geçici gündemini belirler ve alınan kararları uygular.
  6. Merkezin yıllık faaliyet raporunu ve yıllık çalışma programını hazırlar, Yönetim Kurulunun görüşünü aldıktan sonra Rektörün onayına sunar.
  7. Merkezin çalışma alanıyla ilgili diğer görevleri yürütür.
Müdür Yardımcıları
  1. Müdür, çalışmalarında kendisine yardımcı olmak üzere, Üniversitenin tam zamanlı çalışan öğretim elemanları arasından iki kişiyi müdür yardımcısı olarak görevlendirilmek üzere Rektörün onayına sunar.
  2. Müdürün katılamadığı toplantılara görevlendireceği müdür yardımcısı başkanlık eder ve Müdürlüğe altı aya kadar vekâlet edebilir.
  3. Merkezin amaçları ve faaliyet alanları doğrultusunda Müdüre Merkezin çalışmalarında ve yönetilmesinde yardımcı olur.
Yönetim Kurulu
  1. Müdür, müdür yardımcıları ve Üniversite Yönetim Kurulunca Üniversitenin tam zamanlı çalışan öğretim elemanları arasından önerilen ve Rektör tarafından görevlendirilen dört üye olmak üzere toplam yedi üyeden oluşur.
  2. Yönetim Kurulu, Müdürün daveti üzerine toplanır. Yönetim Kurulu salt çoğunlukla toplanır ve kararlar toplantıya katılan üyelerin oy çokluğu ile alınır.
  3. Üst üste üç kez veya toplamda altı kez izinsiz ve mazeretsiz Yönetim Kurulu toplantısına katılamayan üyenin üyeliği Yönetim Kurulu kararı ile sona erdirilebilir.
  4. Yönetim Kurulu, görevlerini yerine getirmek için alt komisyonlar kurabilir.
  5. Merkezin çalışma programını hazırlar ve yürütür.
  6. Merkezin bütçe ile ilgili önerilerini ve yıllık faaliyet raporunu hazırlar.
  7. Müdürün önereceği bilimsel çalışma grupları ve Merkez birimleri ile bunların sorumlularını görevlendirme konusunda karar alır, bu birimlerin çalışma esaslarını belirler.
  8. Sanayi, ticaret ve hizmet sektörü mensupları tarafından önerilen konularda işbirliği tekliflerini değerlendirir, işbirliği tekliflerini Üniversitenin ilgili birimlerine iletir, görev alabilecek birimleri tespit eder.
  9. Yürütülen faaliyetler hakkında Rektörlük, fakülte dekanlıkları, enstitü ve yüksekokul müdürlükleri, Üniversitede faaliyet gösteren ilgili merkez müdürlükleri ve Danışma Kuruluna bilgi sunar.
  10. Merkezin birimlerinin kuruluş ve çalışma esaslarını belirler.
  11. Merkez bünyesinde oluşturulabilecek bilimsel çalışma gruplarında görevlendirilecek öğretim elemanlarının seçimini yapar ve görevlendirilmeleri için Rektörlüğe sunar.
  12. İş dünyasından gelen araştırma, uygulama projeleri, burs, kurs, eğitim ve benzeri önerileri, Danışma Kurulunun da katkıları ile değerlendirir, yönlendirilecek kişi ve Üniversite birimlerini belirler.
  13. Kamu kurum ve kuruluşları, özel sektör, yurt dışındaki kurum ve kuruluşlar ile ortaklaşa yürütülecek çalışmaların temel ilke, esas ve usullerini belirler.
  14. Merkezin düzenlediği eğitim programlarına katılanlara verilecek belge ve sertifikalar hakkındaki esasları Üniversitenin ilgili birimleri ile işbirliği yaparak belirler.
  15. Merkezin faaliyet alanlarıyla ilgili diğer konularda kararlar alır.
  16. Müdürün getireceği konular hakkında kararlar alır.
Danışma Kurulu
  1. Müdür ve Yönetim Kurulunun önerisi ve Rektörün onayı ile Üniversite dışından kamu, özel sektör ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri arasından seçilen altı üye birlikte toplam yedi üyeden oluşur.
  2. Müdürün başkanlık edeceği Danışma Kurulu, Müdürün daveti üzerine toplanır ve Merkezin faaliyetlerini gözden geçirerek ilgili konularda yönetim kuruluna önerilerde bulunur. Danışma Kurulu salt çoğunlukla toplanır ve kararlar toplantıya katılan üyelerin salt çoğunluğu ile alınır.
  3. Üniversite ile kamu kuruluşları, sanayi, ticaret ve hizmet çevreleri arasında işbirliğinin sağlanması ve geliştirilmesi amacıyla Yönetim Kuruluna önerilerde bulunur.
  4. Yılda bir defadan az olmamak üzere sanayi, ticaret ve hizmet çevrelerinin temsilcileri ile toplanarak Merkezin ve Yönetim Kurulunun faaliyetleri hakkında bilgi verir.
  5. Merkezin çalışmaları ile ilgili değerlendirmeler yapar.
Merkez Sekreteri
  1. Merkez Sekreteri, Müdürün önerisi üzerine Rektör tarafından görevlendirilir. Sekreter her defasında bir yıllığına görevlendirilir. Süresi dolduğunda yeniden görevlendirilebilir. Merkez Sekreteri oy hakkı olmaksızın Yönetim Kurulunda ve Danışma Kurulunda raportörlük yapar.
  2. Merkezin faaliyetlerinin yürütülmesi ile ilgili (duyuru yapılması, kursiyerlerin kayıtları ve ödeme işlemlerinin takibi, notların işlenmesi ve benzeri diğer faaliyetler) iş ve işlemleri yürütür.
  3. Büro ve iç hizmetlerde çalışanlar arasındaki iş bölümünü Müdürün onayı ile yapar.